کره گیاهی

مواد تشکیل‌دهنده کره گیاهی کره گیاهی ترکیبی از روغن‌های گیاهی، آب، بتاکاروتن (به عنوان یک رنگ‌دهنده طبیعی و پیش ساز ویتامین A)، نمک و امولسیفایر است. روغن ذرت و روغن سویا از رایج‌ترین روغن‌هایی است که برای تولید مارگارین استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی تأثیر روغن‌های مختلف (به عنوان ماده اولیه تولید کره گیاهی) برروی ترکیب و نوع اسیدهای چرب غالب در محصول نهایی می‌پردازیم. کره گیاهی روغن نارگیل: اگر کره گیاهی بر مبنای روغن نارگیل تولید شود، محصول نهایی حاوی مقادیر بیشتری از چربی‌های اشباع خواهد بود. روغن آفتابگردان: اگر مبنای اصلی تولید کره گیاهی روغن آفتابگردان باشد، محصول نهایی حاوی مقادیر بیشتری از اسیدهای چرب نیمه‌اشباع خواهد بود. روغن زیتون: اگر روغن پایه در تولید کره گیاهی، روغن زیتون باشد، محصول نهایی حاوی مقادیر بیشتری از اسیدهای چرب غیراشباع خواهد بود. بنابراین در جواب سوال آیا کره گیاهی چاق کننده است؟ باید بگوییم که این موضوع به میزان مصرف و البته میزان روغن استفاده شده برای تولید کره ارتباط پیدا می‌کند. اسیدهای چرب اشباع منجر به افزایش سطح کلسترول بد خون (LDL) شده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهند. بنابراین اگر قصد جایگزینی روغن جامد و انتخاب روغن مناسب‌تری را برای آشپزی را دارید، می‌توانید از کره گیاهی با پایه روغن زیتون یا روغن آفتابگردان بدون ترانس و روغن کانولا استفاده کنید. خواص کره گیاهی مارگارین حال که به سوال کره گیاهی چیست پاسخ دادیم، در این بخش به بررسی فواید و خواص این محصول خواهیم پرداخت. از جمله مهمترین فواید مصرف روغن‌های گیاهی مانند روغن مارگارین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. خواص کره گیاهی به دلیل وجود چربی‌های غیراشباع (امگا ۳ و امگا ۶)، مصرف کره گیاهی منجر به کاهش سطح کلسترول خون و تری‌گلیسیرید شده در نتیجه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی مانند گرفتگی عروق یا انسداد شریان‌ها و سکته قلبی کاهش پیدا می‌کند و همچنین باعث کاهش التهابات می‌شود. مبنای تولید کره گیاهی، روغن‌های گیاهی هستند و در نتیجه این محصول تمامی مزایای روغن‌های گیاهی مانند، خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدسرطانی را دارد. روغن‌های گیاهی حاوی ویتامین‌ E، A، D، B و Kبوده و در نتیجه روغن مارگارین به‌دست آمده، منجر به افزیش سلامت پوست و مو، کاهش چین و چروک، بهبود رشد سلولی، ترمیم سریع‌تر سلول‌های آسیب‌دیده، تسریع ترمیم زخم، تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به آرتروز و آسم خواهد شد. در جدول زیر می‌توانید ارزش غذایی مارگارین در۱۰۰ گرم را مشاهده کنید مواد مغذی مارگارین ارزش غذایی در ۱۰۰ گرم انرژی ۷۱۷ کیلوکالری چربی اشباع ۱۵ گرم چربی تک غیراشباع ۳۹ گرم چربی چند غیراشباع ۲۴گرم ویتامین A ۷۱% سدیم ۲میلی‌گرم پتاسیم ۱۸ میلی گرم پروتئین ۰.۲ گرم کوبالامین ( ویتامین B12 ) ۱ %

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *